Montadito de mousse de foie amb ou filat i ceba cruixent

. sábado, 2 de enero de 2010
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

 
 
Com a part del sopar de cap d'any vaig preparar uns montaditos de mousse de foie d'ànec, encara que la recepta original ho feia amb pasta choux (lioneses de mousse de foie). En lloc de les lioneses vaig fer sevir unes mini galetes fetes de massa de rosquilleta.

Ingredients
  • 20 torradetes o galetes salades
  • 1 medalló de Mousse de Foie d'Ànec
  • 100 grams d'ou filat
  • 100 grams de ceba
  • 2 cullerades de farina
  • sal
  • 150 ml d'oli de gira-sol (per a fregir la ceba)

Procediment
En primer lloc prepararem la ceba cruixent, és molt fàcil. Jo la vaig preparar en un parell d'hores d'antelació. En un bol poseu la farina amb la sal i mescleu bé. Poseu l'oli de gira-sol a calfar en una paella.  Piqueu la ceba en trossos xicotets. Mescleu-la amb la farina, que s'empalustre bé. Després poseu-la tota sobre un colador i doneu-li colpets (com si tamisareu farina) per a eliminar l'excés de farina.
Quan l'oli estiga calent afegiu la ceba i vigileu perquè ens interessa que agarre color però sense que es creme. A mesura que es va posant més fosca anem abaixant el foc per a prolongar la cocció sense cremar la ceba. Quan tinga un to fosc (recordeu no cremar-la, tasteu-la de tant en tant) treieu-la del foc escorrent-la bé amb una espumadora, i poseu-la sobre paper de cuina. Poseu un altre full de paper de cuina sobre la ceba perquè absorbeixi tot el greix, quedarà cruixent i molt bona
Ara només ens falta muntar els montaditos. Amb molt de compte fiqueu una galeta de rosquilleta i unteu amb la mousse de foie, afegiu una mica de ceba cruixent i decoreu amb un grapat de ou filat.
Espero que vos agradi.

0 comentarios: