Pastissets de Nadal

. domingo, 14 de diciembre de 2008
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Per fi, i després de dos intents, ahir per la vesprada ens vam posar a fer pastissets. Amb la presencia de la mestra Ramoncita que fa els millors pastissets (passió de fill?) i que a més es va encarregar de portar els ingredients, Elena i jo mateix ens vam posar de mans a la feina.


Els pastissets son una tradició de casa, no puc recordar cap Nadal sense menjar pastissets, i fins i tot ara que ens hem casat tots tres germans, la meva mare fa pastissets cada Nadal i ens fa un paquetet amb uns quants. Tot i que li agraïm molt, sempre es genera una discussió respecte del farciment. La majoria del personal prefereix la confitura de moniato, i només Carlos i jo ens agrada el cabell d'àngel.
En aquest cas hem decidit fer la major part de pastissets de moniato i uns pocs de cabell d'àngel. Des que vam començar fins l'acabament total del treball (unes 8 dotzenes de pastissets) vam tardar unes dues hores treballant sense parar tot l'equip.
Ací va la recepta:

Ingredients
1l d'oli d'oliva
175 ml de vi moscatell (per fer casa vam gastar Carmelitano)
325 ml d'aiguardent Anissat per a pastes (Vidal)
2 cullerades de sucre
farina
1 ou batut
sucre

Procediment


Es posa a la safa l'oli , dues cullerades de sucre i la beguda (moscatell i aiguardent) i mesclar-ho be. Anar afegint la farina i mesclant amb moviments envolvents i amassant. En el nostre cas vam afegir fins 1600 g de farina. En aquest punt vam aconseguir una massa tova però que no s'enganxava massa a les mans.
En algun moment anterior cal haver pre-escalfat el forn a 200ºC.
Ara cal fer boletes amb la massa de la mida que vulguem que tinguen els nostres pastissets, les boletes s'aplanen entre dues capes de plàstic amb un plat fins deixar una capa ben fina de massa. Aleshores fiquem una cullerada de confitura al centre de la massa, tanquem i doblem la vora per sellar el pastisset.

Fiquem els pastissets un al costat de l'altre a una safata de forn folrada amb paper de cuina. Amb un pinzell pintem el pastissets amb ou batut i espolsem una mica de sucre al damunt.
Ja només queda ficar-los al forn fins que estiguen daurats. Traiem del forn i deixem refredar.






La vesprada va ser molt divertida i a més d'aprendre a fer els pastissets, vam aconseguir unes 8 dotzenes d'una de les millors pastes qe conec. El resultat d'aquesta vesprada de treball va ser tal com podeu veure:



Crec que tenen bona vista, però el millor per a mi és l'aroma (és exagerat dir perfum?) que deixa a casa, i evidentment el sabor i la textura.
Espere que ho proveu alguna vegada i que vos divertiu tan com nosaltres.






2 comentarios:

Ximo dijo...

Podeu deixar comentaris. Gràcies

Anónimo dijo...

Ummmm! Després de vore eixes magnífiques fotos(només vore, pq no ens has dut uns poquets per a tastar), se m'ham creat unes ganes tremendes de fer pastissets este cap de setmana. Com que no tinc a Ramoncita, recurriré a l'agüela Isabel i o la tia Conchita, que també són mestres en aquest camp! Ja et contaré!

Tania