Gastronomia molecular

. viernes, 12 de diciembre de 2008
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Fa uns dies, vaig arribar, per casualitat, a un enllaç sobre gastronomia molecular. Si no sabeu que és vos puc avançar una breu descripció:
"La Gastronomia Molecular és l'aplicació de la ciència a la pràctica culinaria i més concretament al fenomen gastronòmic". Aquesta definició va néixer de la ma dels científics Hervé This (científic francès) i Nicholas Kurti (físic hongarès).
Altres definicions que es poden trobar a la Wikipèdia:

"L'aplicació dels principis científics a la comprensió i desenvolupament de les preparacions a la cuina".(Peter Barham)
"L'art i ciència de triar, preparar i menjar un bon àpat". (Thorvald Pedersen)
"L'estudi científic de lo deliciós". (Harold McGee)


Aquesta disciplina científica uneix dues de les meves passions, la ciència (química) i la cuina, i lliga perfectament amb el nom del meu bloc, així que he decidit obrir el racó de la Gastronomia Molecular.
Per començar vos deixe un video que ens dona idea de que va aquest tema.




...continuarà