Nadal 2008

. martes, 9 de diciembre de 2008
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Avui he decidit començar a fer el disseny del menú de Nadal 2008 (o hauria de dir menús?). Com que les meves obligacions com a amfitrió inclouen el sopar de Nadal i el sopar de Cap d'any, dos sopars però amb convidats ben diferents, he de diversificar una mica.
Per al sopar de Nadal cal que el plat principal siga de peix i la resta quan mes coses per picar millor, ja que a la meva mare i a la meva sogra els encanta.
Per al sopar de Cap d'any la cosa ja canvia, tinc mes llibertat per triar els plats ja que als comensals d'aquest dia ens agrada provar mes coses i els plats mes atrevits.
Amb aquest començo una sèrie de posts dedicats als plats de Nadal 2008.
Aprofitant que al setembre vaig fer un curs de cuina amb el cuiner Jose Lorente del restaurant La Sarga (Cazorla), he decidit utilitzar alguns dels plats que ens va mostrar.
Les foto son copyright de Lidon (gràcies).

Entrants

Ruló de cabra caramel·litzat sobre pa d'espècies amb melmelada de Ceba

Ingredients:

- 350 gr. de formatge de ruló de cabra.

- 1 motle de pa d'espècies.

- Melmelada de ceba (veure recepta).

- 1 safata de germinats de ceba.

- 80 gr. de sucre.

Elaboració:

Tallem el formatge a rodanxes del grossor de 1cm. aproximadament, escampem el sucre sobre el formatge i amb ajuda d'un bufador, caramel·litzem.

Una vegada caramel·litzat, ho posem sobre el pa d'espècies i sobre el formatge afegim una xicoteta quantitat de melmelada de ceba junt amb uns germinats de ceba i complementem la decoració a gust propi.


Melmelada de ceba

Ingredients:

- 1 kg. 200gr. de ceba.

- 400 gr. de sucre.

- Oli i sal.

Elaboració:

Picar la ceba en brunoisse fina i posar a sofregir amb un poquet d'oli, assaonem amb una mica de sal i deixem sofregir a foc lent fins que estiga ben pochada la ceba, tirem el sucre i deixem coure uns minuts, triturem, passem per un colador xinés, alcem, espumem i retirem.


Plat principal

Abadejo a l'all caramel

Ingredients:

- 1 kg. d'abadejo dessalat.

- 200gr. de cebes.

- 1 litre d'aigua.

- 400gr. de sucre.

- 2 caps d'alls.

- 1 ramell d'herba-sana.

- 200gr. de farina.

- ½ litre oli d'oliva.

- Suc de llima.

Elaboració:

Tallar l'abadejo en trossos d'uns cinc centímetres. Els enfarinem i els fregim en oli fort uns tres minuts i reservem.

Posem l'aigua a bullir junt amb el sucre, els alls laminats, el suc de llima i l'herba-sana. Ho deixem bullir durant 30 minuts a foc fort fins que reduïsca a la mitat.

Tallem la ceba en juliana i la posem a ofegar. Li afegim el bullit de all amb el sucre i l'herba i ho passem tot per la batedora. Cobrim l'abadejo, ho fiquem tres minuts al forn fort, passem per la salamandra (grill) perquè es gratine bé i servim.


0 comentarios: