Pastis de poma

. domingo, 6 de diciembre de 2009
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Ahir em va donar el desfici i vaig decidir fer un pastis amb poma. La recepta original la vaig veure a Gastronomia y Cia, que visite de forma diària.

Ingredients

100 g de farina
100 g de sucre
2 ous (tres si no non grans!)
100 g de mantega en pomada
1 sobre de llevat químic (Royal o similar)
1 poma

Procediment
Deixar la mantega i els ous a temperatura ambient fins que la mantega tinga consistència de pomada.
Separar les clares i pujar-les a punt de neu i reservar-les. D'altra banda batre els rovells amb el sucre fins que tinga una consistència de crema de color blanquinós. Afegir la mantega i mesclar i afegir la farina amb el royal tamisats. Una vegada tot mesclat afegir poc a poc les clares muntades amb moviments de baix a dalt.
Pelar la poma i tallar-la a daus xicotets (reservar uns talls mes llargs per decorar).
Ficar al motllo folrat amb paper la meitat de la massa, distribuir els daus de poma i cobrir amb la resta de massa, afegir la poma per decorar i espolsar una miqueta de sucre.
Posar al forn (pre-escalfat a 160ºC) durant uns 30 minuts (assegurar que està cuit punxant amb un palet).
Vos deixe un parell de fotos del abans i després.



El gust que queda està marcat per la mantega, molt suau i esponjós. Els convidats el van disfrutar sense queixa i no en va sobrar gens!!!
Bon profit.

0 comentarios: