Rellom de porc amb salsa de pera

. domingo, 1 de noviembre de 2009
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks



Ahir per sopar amb els amics vaig fer una nova incursió en el mon de la cuina, aquesta vegada vaig provar un rellom (solomillo per a la majoria!) de porc. El rellom de porc ens agrada molt ja que queda habitualment molt tendre (especialment si el mantenim una mica rosadet per dins) i surt a bon preu (jo els he comprat al Bonarea per uns 6 € dos peces).

No m'enrolle mes, al que interessa:

Material i reactius (4 persones)

2 relloms de porc
1/2 ceba (o una chalota)
3 peres conferencia (en el seu punt, ni massa madures ni dures!)
200 mL de llet evaporada
crema de balsàmic de Modena
oli
pebre negre
sal

Procediment
En primer lloc cal preparar la salsa de pera, tallem la ceba xicoteta i la posem al foc amb un raig d'oli d'oliva. Quan comença a estar daurada afegiu la pera pelada i talladeta en daus menuts, deixeu coure uns 10 minuts fins que estiga molleta. Afegiu sal, pebre negre mòlt (millor si és recent) i la llet evaporada, abaixeu el foc al mínim i deixeu coure fins que la pera estiga quasi desfeta (a mi em va costar quasi 30 minuts a foc molt baix). Apagueu el foc i tritureu-ho tot i torneu a ficar-ho a la paella per reduir un poc mes. Reserveu la salsa.
Netegeu els relloms i sal-pebreu-los (açò existirà com a paraula?) poseu-los a una paella amb dos gotes d'oli i torreu-los per tots els costats, no passa res si els deixem una mica crus per dins ja que després els podem coure mes. Apagueu el foc i afegiu una cullerada de la crema de Modena i gireu els relloms fins que queden ben mullats amb la crema.
Talleu els relloms en peces d'uns 2-3 cm de gruix (en aquest moment si vos pareix que està massa roig per dins poder fer dues voltes per la paella i acabar de coure'ls).
Per emplatar fiqueu la salsa de pera al plata i damunt un parell de talls de carn, decoreu amb un raig de crema de Modena i per acompanyar podeu ficar unes tomates xerry i uns pebrots de padrón fregits i amb sal Maldon per damunt.
Per sopar vam completar amb una amanida verda i ho vam mullar amb un vi negre de Somontano (Enate).
Espere que ho disfruteu, al menys tant com nosaltres ho vam fer.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Ummm!!!Per fi un entrada de cuina al teu blog. Ja començava a trobarles a faltar. Pinta d´allò més bé La faré un dia d´aquests. Vaig a fer-te una sugerència q de segur t´agradarà: "rollitos rellenos de pavo con salsa de pomelo". Ho va fer Arguiñano la setmana passada i ho ferem per dinar l´altre dia...espectacular. Ja saps on trobar la recepta. Molts besets

Jose dijo...

Té molt bona pinta,a vore si un día d'aquestos m'anime i el faig. Si està tant bo com el del Pedro Ximenez ummmm!!!!